ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVII

Скликання:

VII

Статус:

За основу і в цілому

Дата реєстрації:

09.12.2019

Дата прийняття:

21.12.2019 11:02:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

Про затвердження бюджету міста Сокаль на 2020 р.


СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
XLVІІ сесія VIІ скликання
РІШЕННЯ
        


21   грудня    2019 р.  №842                                

м. Сокаль


Про міський бюджет м. Сокаля  на  2020рік


Відповідно до вимог Бюджетного кодексу України та керуючись 
п. 1 ст.26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні ”, сесія  міської  ради, -
       
            ВИРІШИЛА:

1.    Визначити на 2020 рік:
 доходи місцевого бюджету у сумі  53157190 гривень, у тому  числі
доходів загального фонду міського бюджету - 50831590 гривень та  доходи спеціального фонду міського бюджету -  2325600 гривень в тому числі бюджет розвитку – 120000 гривень згідно  з  додатком 1 до цього  рішення;
видатки  місцевого бюджету у сумі 53157190 гривень, у тому числі  видатки загального фонду міського бюджету - 41517840 гривень та видатків спеціального фонду бюджету 11639350 гривень в тому числі бюджет розвитку-9433750 гривень за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів згідно з додатком 3 до цього рішення;
профіцит за  загальним  фондом міського  бюджету  у  сумі 5686920 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення ;
дефіцит за  спеціальним  фондом  міського  бюджету  у  сумі 5686920  гривень  згідно з додатком 2 до цього  рішення;
оборотний залишок бюджетних коштів міського бюджету у сумі 
100000 гривень, що  становить 0,21 відсотка видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом згідно з додатком 3 цього рішення; 
2. Затвердити на 2020 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком  4
до цього  рішення.

            3. Затвердити розподіл витрат міського бюджету на реалізацію програм
 згідно з додатком 6 до цього  рішення.
             4. Затвердити на 2020 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об’єктів виробничої , комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 5 до цього рішення.
             5. Затвердити обґрунтовані граничні обсяги споживання енергоносіїв 
у фізичних розмірах для бюджетних установ міського бюджету виходячи з обсягів призначень, затверджених їм на 2020 рік згідно з додатком 7 до цього рішення.
   6. Установити, що у загальному фонді міського бюджету на 2020 рік:
1) До доходів загального фонду міського бюджету належать доходи  визначені статтею 69 Бюджетного Кодексу України та трансферти, визначені статтями 96, 97, 101 Бюджетного Кодексу України , а також надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».
2) Джерелами формування у частині фінансування є надходження визначені статтями 15, 73 Бюджетного кодексу України.
  7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету у 2020 році є надходження визначені статтею 691, 71 Бюджетного Кодексу України, а також надходження відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України 2020 рік".
  8. Установити, що у 2020 році кошти, отримані до спеціального фонду міського бюджету згідно з статтями 691, 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених п.4 статті 13, п.2 статті 71 Бюджетного кодексу України.
  9.  Визначити на 2020 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками міського бюджету видатки загального фонду на:
оплату праці працівників бюджетних установ;
нарахування на заробітну плату;
придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
забезпечення продуктами харчування;
оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
поточні трансферти населенню;
поточні трансферти місцевим бюджетам.

 10. Надати право міському голові , відповідно до вимог статей 43 та 73
Бюджетного кодексу України, виступати у 2020 році одержувачем: 
- позик на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, у межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
  11. Надати право міському голові відповідно до положень Бюджетного кодексу України обслуговування бюджетних коштів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ здійснювати в установах банків державного сектору за порядком, визначеному Кабінетом Міністрів України, відповідно до частини другої статті 78 Бюджетного кодексу України.

  12. Розпорядникам коштів міського бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:
1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;
2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;
3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:
оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;
4) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання тощо.
 13. У межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальними фондами бюджету міської ради виконавчому комітету за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисів помісячний в розрізі економічної класифікації видатків з наступним затвердженням на сесії міської ради. 
       Дозволити виконавчому комітету міської ради протягом 2020 року в між сесійний період здійснювати розподіл та перерозподіл міжбюджетних трансфертів з державного бюджету та інших місцевих бюджетів за погодженням з постійною комісією з питань бюджету, соціально-економічного розвитку з наступним затвердженням на сесії міської ради.
 14. Міській  раді :
 14.1. Забезпечити врахування в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ і послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами.
 14.2. Здійснювати у 2020 році на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на вкладних (депозитних) рахунках в установах банків з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду відповідно до вимог статті 16 Бюджетного Кодексу України та за порядком, визначеним Кабінетом Міністрів України.


 14.3. Фінансування Програм здійснювати після розгляду звітів про ефективність їх використання в 2019 році у відповідних комісіях.
  15. Це рішення  набирає чинності з 1 січня 2020 року.
  16. Додатки 1-6 до цього  рішення є його невід’ємною частиною.
  17. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету та економіки.

 

 
          Міський  голова                                  В. Кондратюк