ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIX

Скликання:

VII

Статус:

За основу і в цілому

Дата реєстрації:

18.06.2019

Дата прийняття:

26.06.2019 10:53:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

Про встановлення податку на майно  (в частині транспортного податку)  на території м. Сокаль         

СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
XXХIX сесія VIІ скликання
РІШЕННЯ
        
26.06.2019    м. Сокаль     №748
        
Про встановлення податку на майно 
(в частині транспортного податку) 
на території м. Сокаль         

 Керуючись статтями 143, 144 Конституції України та відповідно до пункту 8.3 статті 8, статті 10, пунктів 12.3, 12.4 і 12.5 статті 12, статей 265, 267 Податкового Кодексу України зі змінами та доповненнями,п.24 частини 1 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та з метою зміцнення матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування, сприяння соціально-економічного розвитку територіальної громади м. Сокаль, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1 Встановити на території міста Сокаль з 1 січня 2020 року  податок на майно (в частині транспортного  податку).
 
2.Затвердити Положення про податок на майно  (в частині транспортного  податку) (додаток 1).
 
3.Оприлюднити дане рішення на офіційному веб-сайті Сокальської міської ради.
 
4.Дане  рішення довести  до  Сокальського  відділення Червоноградської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області та фінансового управління Сокальської районної державної адміністрації.
 
5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з  питань економіки та бюджету.
 
 
 
Секретар ради                                                                                                   Ігор СИДОР
 
                                                

Додаток 1
до рішення Сокальської міської ради
від 26.06.2019 №748                                    
 
Положення про податок на майно  (в частині транспортного  податку)
 
1.Загальні положення.
 
Податок на майно  (в частині транспортного  податку) регламентується Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014р.№71-VIII.
 
2.. Платники податку.
2.1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі.
 
3. Об'єкт оподаткування.
3.1. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального";
Щороку до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального.
 
4. База оподаткування.
4.1. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 3.1 пункту 3 цього розділу.
 
5. Ставка податку.
5.1. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 3.1 пункту 3 цього розділу.
 
6. Податковий період
6.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.
 
7. Порядок обчислення та сплати податку.
Обчислення суми податку проводиться вiдповiдно до вимог пункту 267.6 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI.
 
8. Порядок сплати податку.
8.1. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до  бюджету міста згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.
 
9. Строки сплати податку.
 Строки сплати податку вiдповiдно до вимог пункту 267.8 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI.
Секретар ради                                  Ігор СИДОР