ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

53-5

Дата реєстрації:

23.06.2020

Проголосовано:

26.06.2020 11:17:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    14
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 53-5




СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 сесія VIІ скликання

РІШЕННЯ

        

26.06.2020    м. Сокаль     №

        

Про встановлення акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів        





 



          Керуючись статтями 143, 144 Конституції України, ст.64 Бюджетного кодексу України, ст. 212 Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями, підпунктом 215.3.10. Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо податкової реформи» №71-VIII від 28.12.2014 р., п.24 частини 1 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та з метою зміцнення матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування, сприяння соціально-економічного розвитку територіальної громади м. Сокаль, міська рада:



В И Р І Ш И Л А :

1. Запровадити на території міста Сокаль з 1 січня 2021 року акцизний податок з реалізації через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів.



2. Затвердити Положення про акцизний податок з реалізації через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів (додаток 1).



3.Оприлюднити дане рішення на офіційному веб-сайті Сокальської міської ради.



4.Дане  рішення довести  до  Сокальського  відділення Червоноградської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області та фінансового управління Сокальської районної державної адміністрації.



5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з  питань економіки та бюджету. 







Міський голова                                                                           Вадим КОНДРАТЮК

 

 

Додаток

до рішення Сокальської міської ради

від

 

 

 

Положення про акцизний податок з реалізації через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів

 

1.Загальні положення.

Акцизний податок з реалізації через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів - це податок, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.

 

2.  Платники податку 

Платниками податку є  фізичні та юридичні особи, які проводять реалізацію через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів .

 

3. Об'єкт оподаткування 

Операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

«Реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів - продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, товарів, зазначених у статті 215 Податкового Кодексу України (нафтопродукти, скраплений газ, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, паливо моторне альтернативне), безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування»;

 

3. Ставка податку.

Для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, реалізованих відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213 цього Податкового Кодексу України, ставка податку становить 5 відсотків.

Для товарів, зазначених у підпункті 215.3.4пункту 215.3 статті 215 цього Податкового Кодексу України, реалізованих відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213 цього Податкового Кодексу України, ставка податку становить 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару".

 

 4. Порядок справляння та строки сплати податку

Датою виникнення податкових зобов’язань щодо реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар.

Суми податку перераховуються до бюджету суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації за місячний податковий період. Особа - суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

Суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду контролюючому органу за місцем реєстрації декларацію акцизного податку за формою, затвердженою у порядку, встановленому ПК України.

 

5Відповідальність платників податків

Платники податку фізичні та юридичні особи несуть відповідальність за повноту і своєчасність перерахування податку до бюджету. Крім того,  юридичні особи несуть відповідальність за правильність визначення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету та своєчасність подання податкових декларацій по платежу в порядку, визначеному Податковим Кодексом України.

 

6. Контроль за сплатою до бюджету податку

Контроль за своєчасність подання податкових декларацій  з акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів, правильністю його обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до місцевого бюджету здійснюють органи державної фіскальної служби.

 

 

 

Секретар ради                                  Ігор СИДОР