ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIX

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

39-19

Дата реєстрації:

18.06.2019

Проголосовано:

26.06.2019 10:39:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 39-19



СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XXХIХ сесія VIІ скликання

РІШЕННЯ

        

.06.2020    м. Сокаль     №

        

Про встановлення туристичного збору

на території м. Сокаль 

        





 

Керуючись статтями 143, 144 Конституції України та відповідно до пункту 8.3 статті 8, статті 10, пунктів 12.3, 12.4 і 12.5 статті 12, статей 268  Податкового Кодексу України зі змінами та доповненнями,п.24 частини 1 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та з метою зміцнення матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування, сприяння соціально-економічного розвитку територіальної громади м. Сокаль, міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Встановити на території міста Сокаль з 1 січня 2020 року  туристичний збір. 



2. Затвердити Положення про туристичний збір (додаток 1).



3.Оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації та на сайті Сокальської міської ради.



4.Дане  рішення довести  до  Сокальського  відділення Червоноградської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області та фінансового управління Сокальської районної державної адміністрації.



5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з  питань економіки та бюджету. 



Міський голова                                                               Вадим КОНДРАТЮК

 

 

 

 

 

 

                                                 

 

Додаток 1

до рішення Сокальської міської ради

від .06.2019 №                                        



ПОЛОЖЕННЯ

про туристичний збір.

Розділ 1. Платники збору

1.1. Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

1.2. Платниками збору не можуть бути особи, які:

а) постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, місті Сокаль, радою якого встановлено такий збір;

б) особи, які прибули у відрядження;

в) інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого);

г) ветерани війни;

ґ) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

д) особи, які прибули за путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих та санаторно-курортних закладів, що мають ліцензію на медичну практику та акредитацію центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я;

е) діти віком до 18 років;



є) дитячі лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади.

Розділ 2. Ставка збору

2.1. «Ставка туристичного збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених  підпунктом 268.3.1 пункту 268.3 статті 268 Податкового кодексу України, у розмірі 0,5 відсотка для внутрішнього туризму та 5 відсотків для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.»

Розділ 3. База справляння збору

3.1. Базою справляння є вартість усього періоду проживання (ночівлі) в місцях, визначених підпунктом 2.1, за вирахуванням податку на додану вартість.

3.2. До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду.

Розділ 4. Податкові агенти

4.1. Податкові агенти та місця проживання (ночівлі) визначаються відповідно до пункту 268.5 статті 268 Податкового кодексу України.

Розділ 5. Особливості справляння збору

5.1. Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Розділ 6. Порядок сплати збору

6.1. Сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, за місцезнаходженням податкових агентів.

6.2. Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу.

6.3. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.



Розділ 7. Відповідальність

Суб'єкти підприємницької діяльності, на яких покладатимуться обов'язки по справлянню збору, несуть відповідальність за неподання, несвоєчасне подання розрахунку до органу держаної податкової служби, правильність обчислення, повноту та своєчасність сплати збору до бюджету у відповідності до Податкового кодексу України.



Розділ 8. Контроль

Контроль за своєчасністю подання розрахунку та сплатою збору, правильність його обчислення, повноту і своєчасність сплати до бюджету здійснює Сокальське  відділення Червоноградської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області. 







Секретар ради             Ігор СИДОР